4 Mayıs 2018 Cuma

Arduino Projeleri Şifreli Kilit

Merhaba arkadaşlar bu yıl okulumuzda ilkini düzenlediğimiz Tubitak Bilim Fuarına yürütücü olarak görev aldım. Aynı zamanda 4 adet projem vardı. Bunlardan biri Şifreli Kilit Projemiz sizler için hem resimleri hem kodları hem de projemizin pano örneğini paylaşacağım.

 


Bu projemizde 4×4 tuş takımı ile arduinomuza servo motor bağlayarak kapının kontrolünü sağlAyacağız. Bu projemizi kapıya monte ettiğimizde artık sizinde bir şifreli kapı kilidiniz olacaktır.Projemizin çalışmasından kısa bahsetmek istiyorum. Projemiz 4×4 tuş takımı ve servo motordan oluşmakta ve program ile belirlediğimiz şifreyi girmemiz halide servo motorun konumunu değiştirerek kapıyı kilitleyip açmaktadır. Projemize ek olarak eklenecek hoparlor yada alarm sistemi ile şifreyi yanlış girmeniz halinde alarmı çalıştırmayı sağlayabilirsiniz.

Şifreli Kilit projemizde amaç hem kodlamayı hem de algoritmayı öğrenerek kendi kilidimizi ve kendi şifremizi oluşturmaktı. Arduino Uno’ya gerekli programı yükleyip(switch case) yapısını kullanarak bileşenler olan buzzer, servo motor, keypad ve ledleri arduino unoya bağlayarak sistemimizi çalıştırdık. Kapının arkasına servo motorumuzu yerleştirdik. Keypad’den girilen değer eğer doğruysa yeşil ledimiz yanıyor ve kapı otomatik olarak açılıyor. Eğer keypad’den girilen değer yanlış ise kırımızı led yanıyor ve kapı açılmıyor.
Kapı açıldıktan 5 saniye sonra otomatik olarak kendini kapatıyor ve kilitliyor. Bunu daha fazla arttırabiliriz. Biz prototipini yaptığımız için bu şekilde gerçekleştirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan Yayın

Hibernate Nedir?

Hibernate Nedir? Veritabanı işlemlerinde bize yardımcı olan, obje kavramından uzaklaşmadan işimize devam etmemizi sağlayan bir yapı. Artık...